Inge Alberts

Inge zong als tiener graag mee met de popmuziek van de sixties and seventies. In haar twintiger jaren kwam ze bij gospelgroep The New Valley Singers in Nijverdal en toerde ze in de jaren ’80 als solozangeres door heel Nederland met andere gospelartiesten. Ze trouwde en werd moeder.          Al zong ze veel met haar kinderen, jarenlang stond haar muzikale carrière op een laag pitje.

Begin jaren 2000 zong ze enkele jaren in een oratoriumkoor en als klassiek soliste, maar in 2006 maakte ze de ommekeer naar populaire muziek en werd zangeres bij enkele pop- en jazzensembles. Tijdens het volgen van een voorbereidingsjaar aan het conservatorium ArtEZ in Zwolle raakte ze enthousiast over de muziek van "the American Songbook" en breidde ze haar repertoire verder uit.  Ze houdt van zowel swing als ballads en zingt meertalig: Engels, Frans, Portugees en Italiaans.

In 2014 werd ze zangeres bij het gipsy jazzensemble Quatre Tickets de Swing, met wie ze het repertoire van gitaarlegende Django Reinhardt en Franse chansons ten gehore brengt.                                                          Zie ook www.quatreticketsdeswing.nl

Ze woont met haar man Hilbrand in Almelo en is inmiddels ook oma.

Naast zangeres is ze schrijfster. In 2020 verscheen haar debuutroman Grondvesten (Uitgeverij Blooming). Op verzoek geeft ze lezingen. Een tweede roman is in de maak.

 

“Een mooie stem hebben is nog geen garantie om een goede zangeres te worden. Talent heeft aanmoediging nodig en de kans om zich te ontwikkelen. In mijn leven is dat met vallen en opstaan gegaan. Luisteren naar muziek, erdoor ontroerd, getroost of opgevrolijkt worden, ervaar ik als een groot geschenk. Met mijn eigen zang wil ik dat ook overbrengen aan het publiek. Ik wil ze meenemen in de sfeer van het lied, de romantiek, melancholie of humor. De interactie met muzikanten is daarbij de verbindende schakel. Hun begeleiding en instrumentale solo’s tillen me op en dan ontstaat er vaak iets magisch!          Op die momenten weet ik waarom ik zo graag zing”.